ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Τάσος Κατοπόδης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Εθνικό ωδείο και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι αρκετά χρόνια συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά προγράμματα και συναυλίες. Έχει στο ενεργητικό του είκοσι δισκογραφικές δουλειές: ΓΥΡΙΣΑ ΠΑΝΤΟΥ-ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ-ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ-Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-EAST-KANENA ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ και αρκετές  ψηφιακές κυκλοφορίες 200 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΟΝΕΙΡΟΥ ΦΩΣ- ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-ΉΠΕΙΡΟΣ-ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ κλπ. Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, Οργανωτικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), πρώην μέλος επί δύο θητείες  του Δ.Σ. του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Τραγουδιστών - Ερμηνευτών ΣΥΝ.Π.Ε. "ΕΡΑΤΩ", πρώην μέλος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Δ. «Αυτοδιαχείριση», μέλος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος(πρώην μέλος του Δ.Σ.),  είναι μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς, Πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η ΠΙΝΔΟΣ'' και  αιρετός εκπρόσωπος στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας «Περί Αυλών και Οργάνων». Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δήμο Γλυφάδας και μέλος  του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας. Είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. και Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. Καλλιτεχνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού. Με τη δουλειά του έχει ασχοληθεί ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε..Έχει τιμηθεί αρκετές φορές για την ανθρωπιστική και φιλανθρωπική του δράση.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

Ο  Τάσος  Κατοπόδης  γεννήθηκε  στην  Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε  μουσική  και τραγούδι  στο Εθνικό  Ωδείο. Είναι   πτυχιούχος  του  Οικονομικού  Πανεπιστημίου  Αθηνών. Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδας,  Οργανωτικός  Γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), πρώην μέλος επί δύο θητείες του Δ.Σ. του Ο.Σ.Δ  Τραγουδιστών-Ερμηνευτών «ΕΡΑΤΩ», πρώην μέλος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Δ. «Αυτοδιαχείριση», μέλος  του  Πανελληνίου  Μουσικού  Συλλόγου, διετέλεσε μέλος  του  Δ.Σ.  της  Ένωσης  Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας  επί τέσσερεις θητείες, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας «'Η ΠΙΝΔΟΣ» και   εκπρόσωπος στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Έχει  διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Γλυφάδας και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας .Είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας «Περί Αυλών και Οργάνων». Είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. και Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. Καλλιτεχνών.

Συμμετέχει  αρκετά  χρόνια  σε καλλιτεχνικά  προγράμματα  και  συναυλίες

στην  Αθήνα και  στην  περιφέρεια  με  ενδεικτική  αναφορά:

- "Συναυλία Θέαμα :ΣΧΕΔΟΝ  ΠΕΝΗΝΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ"   μαζί  με  τους  Θωμά  Θωμα'ί'δη, Δέσποινα Χατζηανδρέου, Τζένη  Γρηγορίου ,Γιώργο  Θεοχαρόπουλο και  σε  σκηνοθεσία Τάκη  Ψαρίδη, σε  Περιστέρι , Ταύρο, Καισαριανή, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύλο, Φάρσαλα,Λάρισα, Καρδίτσα, και  είκοσι  ακόμα  Δήμους  (Καλοκαίρι  1985).

- Στην  " 6η  Έκθεση  Βιβλίου  Δήμου  Ελληνικού "  με  προσωπική  του συναυλία (1985).

- Σε  συναυλίες  στους  Δήμους  της  Αττικής  σε  συνεργασία  με  τη  Γιούλη Τσίρου(1986).

- Στις  εκδηλώσεις  του  Δήμου  Αχαρνών  με το  συνθέτη  Μάριο Τόκα  (Καλοκαίρι 1987).

- Στις συναυλίες  των  Δήμων  Ελληνικού , Περιστερίου , Λαυρίου, σε  συνεργασία  με  το συνθέτη  Μιχάλη  Τρανουδάκη και  την  Σοφία  Μιχαηλίδου (Καλοκαίρι  1987).

- Στις εκδηλώσεις του Δήμου Περιστερίου για την  25η Μαρτίου με προσωπική

του συναυλία (1988).

- Στους  Δήμους  Ελληνικού, Αιγάλεω, Περιστερίου  ( Βιοτεχνική Έκθεση

Άλσους),  με  προσωπικές  συναυλίες (1988).

Το 1988  κυκλοφορεί  ο  πρώτος του  προσωπικός  δίσκος, σε  στίχους  και

μουσικήΤίμου Κούρτη ,  με  γενικό τίτλο:

                    1.ΓΥΡΙΣΑ  ΠΑΝΤΟΥ.

Από το 1983 μέχρι το 1992 εμφανίζεται  και σε  κλειστούς  χώρους  συμμετέχοντας  σε καλλιτεχνικά  προγράμματα  στην  Αθήνα ( Μπουάτ "Λύχνος", "Πανόραμα Πατησίων","Prestige" κλπ), και  στην  περιφέρεια  (Πάτρα, Άργος,Ναύπλιο,Σύρος,Κρήτη κλπ).Το 1992 κυκλοφορεί ο δεύτερος  προσωπικό  του δίσκος, όπου  πλέον  παρουσιάζεται και σαν τραγουδοποιός, με  γενικό  τίτλο:

                  2.ΔΕΝ  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.

 Από το 1993 ως  το  1995 υπηρετεί  τη  στρατιωτική  του  θητεία  ως έφεδρος

αξιωματικός  πυροβολικού. Εκπληρώνοντας τις  στρατιωτικές  του  υποχρεώσεις,επανεντάσσεται στον επαγγελματικό  στίβο  και τη χειμερινή  περίοδο 1995-1996 αναχωρεί  για την  ομογένεια της  Νέας Υόρκης  στις Η.Π.Α., όπου εμφανίζεται  στο κέντρο "Θίασος" στο  Μανχάταν.Το καλοκαίρι  1996  εμφανίζεται  στο  γραφικό  Γαλαξίδι και τη  χειμερινή  περίοδο 1996-1997 στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα  του "Ιζαμπέλλα  Live" στην  Αθήνα.

Το καλοκαίρι του  1997 κυκλοφορεί  ο τρίτος  του  προσωπικός  δίσκος με γενικό τίτλο:         

                         3.ΘΑ  ΣΥΝΕΧΙΣΩ.

Τη χειμερινή  περίοδο 1997-1998 εμφανίζεται στο μουσικό χώρο "Θεόφιλος"

σε ένα πρόγραμμα όπου η σύγχρονη  ελληνική  μουσική  συναντά το δημοτικό παραδοσιακό  τραγούδι , ενώ την άνοιξη του 1998  εμφανίζεται στο κέντρο "Μοστρού"  στην Πλάκα  σε ένα ποικίλλο πρόγραμμα  ελληνικής  μουσικής.

Το καλοκαίρι του 1998 και το χειμώνα 1998-1999 ο Τάσος Κατοπόδης  παρουσίασε  τη δουλειά του στην  περιφέρεια  ενώ  ταυτόχρονα προετοίμασε  ένα νέο κύκλο δημιουργιών του  που κυκλοφόρησε  με γενικό τίτλο:

                     4.Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Το  2000 εμφανίζεται στην περιφέρεια και στην  πρωτεύουσα σε πολιτιστικές

εκδηλώσεις σε  συνεργασία με Δήμους ( Ελληνικού,  Γλυφάδας κλπ) και πολιτιστικούς  φορείς  και το Δεκέμβριο του 2000  κυκλοφορεί η νέα του δισκογραφική  δουλειά με τίτλο:

                             5.EAST.

Τις χειμερινές  περιόδους  2000-2001, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004 συνεργάζεται  με  τον  καλλιτεχνικό  οργανισμό ''Μάνδρα''  στην  περιοχή  Ψυρρή στην  Αθήνα, σε  ένα πρόγραμμα  σύγχρονου  έντεχνου  και  παραδοσιακού ελληνικού  τραγουδιού. Τον  Απρίλιο  του  2002  κυκλοφόρησε  η  δισκογραφική  του  δουλειά  με  τίτλο:

                     6.ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Συμμετείχε  στις εκδηλώσεις  του Δήμου Ελληνικού "Κούλουμα  2003" στο

"Πάρκο Ειρήνης &Πολιτισμού" και στις εκδηλώσεις του Δήμου Ζεφυρίου "Ζεφύρεια  2003"στο Πάρκο"Κ.Λιάρος".

Τον  Ιούνιο του 2004 κυκλοφορεί  η νέα του δισκογραφική  δουλειά με γενικό τίτλο:

                   7.ENA  ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΛΑΔΑ.

Το Σεπτέμβριο του  2004 συμμετείχε  στις  εκδηλώσεις  της  Ε.Μ.Σ.Ε.  προς

τιμήν  του Θόδωρου  Δερβενιώτη στον  αρχαιολογικό  χώρο  της  Ρωμα'ι'κής

Αγοράς.Τις χειμερινές περιόδους 2004-2005 και 2005-2006 εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους  στην  περιοχή Ψυρρή στην Αθήνα.Τη  θερινή περίοδο 2006

εμφανίστηκε  στο "Mostrou Roof Garden"στην Πλάκα, παρουσιάζοντας ένα ποικίλλο πρόγραμμα  ελληνικής μουσικής για το  ελληνικό και διεθνές τουριστικό κοινό.Τη χειμερινή περίοδο  2006-2007  και το φθινόπωρο  του  2007 εμφανίζεται στο  MusicRestaurant  "Belvedere" στα βόρεια προάστια  της

Αττικής. Συμμετείχε με μεγάλη  επιτυχία στις  εκδηλώσεις  του Δήμου Γλυφάδας  για τα ''Κούλουμα'' το 2006, το  2008, το 2009, το 2010 και το 2013.Το καλοκαίρι   του  2008 εμφανίζεται   στο''Νeorio"  Restaurant - Music  Bar   στη Ρόδο.

Τη  χειμερινή  περίοδο   2008-2009   εμφανίζεται   στο  Music-Restaurant  «ΑΥΛΗ»  στη Γλυφάδα.Τη χειμερινή περίοδο 2009-2010 συνεργάζεται με τον  καλλιτεχνικό  οργανισμό ''Μάνδρα'' στην περιοχή Ψυρρή  στην  Αθήνα.Την χειμερινή περίοδο  2013-2014 εμφανίζεται στο κοσμικό κέντρο «Τζάκι» στο Νέο Φάληρο. Είναι Πρόεδρος της  Πολιτιστικής Εταιρίας  ΄΄ΠΕΡΙ ΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ΄΄ έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από διακόσιες εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα  τα τελευταία   χρόνια με ενδεικτική αναφορά τα πολιτιστικά περίπτερα προώθησης και προβολής της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με τίτλο δράσης: <<ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ>>, τις συναυλίες  με τίτλο: «ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΛΑΔΑ» που υλοποιήθηκαν το καλοκαίρι 2012 σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ¨Ο ΞΕΝΟΦΩΝ",  την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας  Αττικής και την Κοινωνική Αθλητική Πολιτιστική Παρέμβαση (Κ.ΑΠ.ΠΑ.) του Δήμου Γλυφάδας, τις συναυλίες με τίτλο «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ» που υλοποιήθηκαν το καλοκαίρι 2013 σε συνεργασία με τους  Δήμους Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Αττικής και το Δήμο Γλυφάδας, και το 2014 σε συνεργασία με το Δήμο Ν.Σμύρνης, το Δήμο Ραφήνας και το Δήμο Χαλανδρίου (Φεστιβάλ Ρεματιάς), τη συναυλία με τίτλο: «ΟΔΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) το καλοκαίρι του 2014, τη συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Φυστικιού Αίγινας στην κεντρική συναυλία (20-6-2014) με το μουσικό έργο αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι «ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΛΑΔΑ», τη συμμετοχή σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για δράση» στην εθελοντική δράση “LETS DO IT” το 2012 -2013-2014-2015-2016-2017, την ηχητική κάλυψη και μουσική επιμέλεια και επένδυση των αθλητικών διοργανώσεων σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ.- Κ.Α.Π.ΠΑ.  του Δήμου Γλυφάδας το 2012 και το 2013,   την παρουσίαση μουσικού  καλλιτεχνικού προγράμματος στο Διεθνές  Συνέδριο Πληροφορικής στον τομέα της υγείας που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών 5-7/7/2013, την υποστήριξη εκδηλώσεων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα,Ωδεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία και ιδρύματα αρωγής ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ. την επένδυση των αθλητικών διοργανώσεων 2016 Mini Marathon στις Σπέτσες, την ηχητική  κάλυψη εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ του Δήμου Αιγάλεω 2016 και το 2017 και την τεχνική επιμέλεια του Μαθητικού Φεστιβάλ 2017 και των παιδικών σταθμών  στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Το  καλοκαίρι 2017 υλοποιήθηκαν συναυλίες εντέχνου λαϊκού τραγουδιού με θεματικές ενότητες («Δρόμοι της τέχνης στην Ελλάδα» κλπ) σε συνεργασία με τους Δήμους:  Γλυφάδας, Περιστερίου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Αλίμου

 Το 2014 κυκλοφόρησε και η δισκογραφική δουλειά με τίτλο: «Γλυφάδα» με το ομότιτλο τραγούδι για την πόλη της Γλυφάδας ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η τελευταία του δισκογραφική δουλειά σε μουσική και στίχους Μπάμπη Περσίδη με τίτλο «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ». Επίσης έχει αθλητική δισκογραφία. 

Συνολικά έχει είκοσι δισκογραφικές δουλειές  οι οποίες  έχουν κυκλοφορήσει  σε  δίσκους, κασέτες, CD,  και αρκετές  ψηφιακές  κυκλοφορίες  (200  ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΝΕΙΡΟΥ ΦΩΣ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔAΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ , κλπ),  ενώ πρόσφατα  (Ιούνιος 2022) κυκλοφόρησε ψηφιακή και νέα του διακογραφική δουλειά με γενικό τίτλο "ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΗΣ  ΑΓΑΠΗΣ" σε μουσική Μπάμπη Περσίδη και στίχους Νίκου Παπαγεωεγίου.

Ο Τάσος  Κατοπόδης  έχει τιμηθεί  επανειλημμένα  για  την  ανθρωπιστική και φιλανθρωπική του  δράση. Συμμετείχε (14-7-2014) στην εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη με τίτλο: «Ένα τραγούδι για την Ήπειρο» όπου και βραβεύτηκε για την προσφορά του. Συμμετείχε με πολλούς  επώνυμους καλλιτέχνες στη συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς (29-6-2015) που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής στο Άλσος Περιστερίου στην οποία τιμήθηκε και ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Συμμετείχε  (21-3-2016)  στην εκδήλωση-συναυλία  αφιέρωμα στον  Στέλιο Καζαντζίδη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  Γλυφάδας μαζί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Συμμετείχε  (Δεκέμβριος 2021) στη συναυλία αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό της Ένωσης  Τραγουδιστών Ελλάδος  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και  στη μεγάλη συανυλία αλληλεγγύης και αγάπης  (Μάιος 2022) που διοργάνωσαν η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος και ο Δήμος Περιστερίου.

Με τη δουλειά του έχει  ασχοληθεί  ο ημερήσιος  και  περιοδικός τύπος,  ενώ τραγούδια του μεταδίδονται από τα Μ.Μ.Ε.  και ο ίδιος έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε  τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.

 

© 2018 Τάσος Κατοπόδης / MUSIC MOTORS.

Όλες οι πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες στον παρόντα διαδικτυακό χώρο είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.