ΑΡΘΡΑ

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την 13-12-2017, δηλώνει επισήμως ως συνδικαλιστικός φορέας των Ελλήνων τραγουδιστών ότι δεν αποδέχεται τον τρόπο κατανομής του συγγενικού δικαιώματος στο Ελληνικό Τραγούδι και συγκεκριμένα την απόδοση του 50% στις δισκογραφικές εταιρίες , του 25% στους τραγουδιστές και του 25% στους μουσικούς.
Θεωρούμε εντελώς άδικη αυτή την κατανομή η οποία λειτουργεί για πολλά χρόνιας εις βάρος των καλλιτεχνών τραγουδιστών και μουσικών και μάλιστα με το δεδομένο ότι οι δισκογραφικές εταιρίες εδώ και αρκετά χρόνια δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους, δηλαδή να παράγουν ελληνόφωνα ηχογραφήματα και δίσκους Ελλήνων καλλιτεχνών, παρά μόνο αποτελούν πόλους εξυπηρέτησης των ξένων ρεπερτορίων και ιδίως των αγγλόφωνων, έχοντας περιορίσει την ελληνική παραγωγή στο ελάχιστο.
Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας διεκδικεί ισομερή κατανομή του συγγενικού δικαιώματος στο Ελληνικό Τραγούδι μεταξύ Τραγουδιστών-Μουσικών-Παραγωγών και απόδοση κατά 1/3 στους Τραγουδιστές, 1/3 στους Μουσικούς και 1/3 στους Παραγωγούς.
Σε μία εποχή που πλέον οι καλλιτέχνες «αυτοπαράγονται» και δημιουργούν με τα δικά τους χρήματα τους δίσκους και τις ηχογραφήσεις τους, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συστράτευση και αγώνα για τα δικαιώματά μας και ανατροπή της ευνοϊκής για τους Παραγωγούς σχετικής νομοθεσίας.
Αθήνα 18/12/2017
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
Για το Δ.Σ. της ΕΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

© 2018 Τάσος Κατοπόδης / MUSIC MOTORS.

Όλες οι πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες στον παρόντα διαδικτυακό χώρο είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.